diumenge, 12 de maig del 2013

Mas Oliva, Capmany

8:00 matí, diumenge. Entrem a Capmany i després enfilem una carretereta
(estreta, ben asfaltada, pero que cal senyalitzar) i despres d'uns 3 km arrivem al
Mas Oliva


Ara us hauríem de fer cinc céntims explicant lo "xulo" que és el lloc, les vistes meravelloses, lo bonic que és el Mas... pero seria molt complicat reflectir-ho en paraules.
De fet, anàvem amb la intenció de fer-vos 4 fotos pero la gana, matinera, ens ha traït i com que ja havíem avisat; el JOSEP MENDOZA ja ens esperava amb les plats a les mans...i nosaltres en prou feines hem tingut paciència per fer la foto que segueix

Vi de la casa (literalment, vi fet a les vinyes del Mas Oliva), torrades fetes al moment amb pa de poble, tomates com les d'abans, all-i-oli fet pel Josep, la llar encesa... tot aquest "atrezzo" és perfecte per fer debutar els "callos" del Josep. Només de començar ens ha explicat, que aquest plat els havia fet unes 4 vegades i ens deia que tenia un pel de pressió, perque no sabia si ens...
...JA NO L'ESCOLTAVEM.... només miravem el plat, i ja ens llepavem els bigotis!!!

Que voleu que us diguem... "una imagen vale más que mil palabras", no?

Ben bullits, millor guisats, la salsa amb cos, ànima i una mica d'esperit (picant) Segur, pero que algú de la nostra colla els penalitzaria perquè piquen poc.
Els 3 que estàvem avui ja ens anava bé i no ha calgut afegir més picant

Res a dir, molt bons!!!
Teníem un bon plat a taula i en un molt bon entorn i millor companyia.
El diumenge començava bé, sí senyor!


En Josep Mendoza ens ha comentat que no ha trobat pota. Això que seria un punt negatiu important, a nosaltres ens ha donat un plus de tranquil.litat.
És molt gratificant veure com el Josep es cuida de buscar el millor producte i si no n'hi ha o no està en condicions, doncs no n'hi posa!!

Després d'una estona gaudint trosset darrera trosset i anar sucant el pa a la salsa, hem rematat amb uns cafes, molt bons, pero que els hem millorat regant-los amb 4 gotes.
El germà del Josep ha tret el porró de vi dolç amb un plat de galetes
(bonissim el vi dolç, fet i envellit al Mas)

tot plegat 8 euros

Valoració??.. doncs, decisió unànime i sense cap dubte, un NOTABLE!!! 7,5-sobre-10
Creiem que aquesta nota és fàcilment superable pel Josep que  amb una mica més de pràctica a la cocció i afegint la pota i una mica de galta de vedella, un bitxo amb més mala llet, pot quedar un plat.....uhmmm!!!!! 
Repetirem.

Volem insistir que és un lloc per recomanar i quedar molt bé

us afegim link facebook, i cal seguir-lo perque en Josep Mendoza dóna molta informació constantment sobre el Mas Oliva i  és molt actiu a la xarxa
(a la vida real també, és pur nervi!!!!)

https://www.facebook.com/pages/Mas-Oliva-Capmany/476335785755222

Extret de la viquipèdia
L'any 1835 a La cuynera catalana ja s'expliquen receptes amb tripes. Als anys 30 en Josep Pla parla de la pota i tripa (que conté galtes, pota i tripes) com a menjar autòcton català, i el xoriço encara li sembla un producte relativament rar.

1 comentari:

  1. Aquest me le perdut pero tant jo com el meu pare i fill i anirem. El que si puc dir es que també fan cibet de senglar i cabirol que estan com els angels. Salut colla calos bonus

    ResponElimina